Welcome to MillionMom'sClub

APA YANG PERLU ANDA BAYAR?
  1. USD ** - untuk produk Vemma
  2. USD19.95 - untuk menggunakan servis Sistem Vemmabuilder
** bergantung kepada pakej pek yang anda ambil

CARA MEMBUAT PEMBAYARAN
  1. Kad Kredit
  2. Kad Debit (yang boleh digunakan untuk transaksi online contohnya kad debit Maybank, Eonbank, Publicbank, Ambank dan Al-Rajhibank)
Jika anda tiada kad kredit anda boleh menggunakan langkah-langkah seperti berikut :

Cara 1
  1. Sila pergi ke cawangan EON Bank yang berdekatan dengan membawa modal yang diperlukan dan lebihkan sebanyak RM30 untuk caj daripada bank.
  2. Sila pergi ke kaunter dan mohon untuk pembukaan akaun EONCAP Islamic Combi Debit PayPass Mastercard. Ingat perkataan COMBI. Ikut proses yang diberikan oleh
    mereka.
  3. Anda boleh mula menggunakannya dalam tempoh 24 jam.
Atau

Buka akaun Maybank untuk dapatkan kad debit Visa (Cherry) kemudian aktifkan Maybank2u di mana-mana ATM serta dapatkan TAC untuk membolehkan anda berurusan secara online. Sekiranya anda menggunakan kad debit lama (berwarna kuning) sila buat permohonan untuk tukar kepada kad debit terbaru (Cherry)


Di bawah ini ditunjukkan cara mengaktifkan Visa debit card daripada Maybank untuk urusan transaksi di internet. Anda hanya perlu melakukannya dengan beberapa langkah mudah sahaja di Maybank2u.

1. Masuk ke akaun Maybank2u anda. Klik di sini.  

2. Klik pada bahagian "Maybankard Secure Online Shopping Registration".

3. Isikan maklumat yang diperlukan. Klik "submit".

4. Anda perlu memilih "Password" anda sendiri


5. Anda boleh menghubungi pusat khidmat pelanggan di 1300-88-6688 jika mempunyai sebarang pertanyaan.


==================================================================


  CARA KE 2 -
Kad debit EON Bank dan Combi Masterkad

Setakat hari ini, kad debit EON bank adalah kad debit yang paling banyak digunakan oleh ahli VeMMA untuk upgred kepada Member. Kenapa Kad Debit EON menjadi pilihan ramai?

  • Murah – Hanya perlu bayar RM8 sahaja untuk buka akaun

  • Boleh diperolehi dengan cepat – siap on the spot

  • Activation kad dalam masa lebih kurang 16 jam – maksudnya, selepas kad anda siap, anda perlu tunggu paling kurang 16 jam dulu baru boleh gunakan kad tersebut.

Cara nak buat senang saja…Kunjungi EON bank terdekat dengan membawa duit secukupnya untuk upgred dan anda apply kad debit EON Bank. Bila kad dah siap, pergi ke ATM machine dan tukarkan no PIN baru anda. Jangan lupa juga register PIN untuk EON Bank online.

 

Cara ke 3 - Kad Debit Al-Rajhi
Walaupun kad debit al-Rajhi jarang digunakan kerana masih kurang cawangan yang di buka (baru berkembang), kad debit ini boleh menjadi pilihan untuk Upgred kepada Member. Jika anda tinggal di kawasan bandar, bolehlah jumpa cawangannya. Bagaimana nak apply kad debit Al-Rajhi ?
  • Pergi ke cawangan Bank Al-Rajhi dan jangan lupa bawa IC dan duit RM20. Ambil no giliran dan bila di panggil, bagitau kaunter yang anda dan buka akaun saving biasa.
  • Tunjukkan IC, isi borang sikit (kalau tak tahu boleh tanya kaunter). Biasanya tak sampai 30 minit dah siap.
  • Dah ada akaun saving,  jangan lupa apply 2 benda ini pula:
  1. Kad Debit Al-Rajhi
  2. Akaun Perbankan Internet Al-Rajhi
  • Dah siap kad debit anda, sila ke ATM dan tukar no PIN.
  • Kat mesin ATM, pegi ke menu lain-lain. Buat PIN Request For Internet Banking. Mesin ATM akan keluarkan satu slip yang ada kod untuk anda registerkan www.alrajhibank.com.my
  • Balik rumah, bukak PC. Login ke www.alrajhibank.com.my. Klik kat Menu belah kanan First Time Login. Nanti anda create lah akaun anda. Jangan lupa masukkan PIN yang anda apply kat mesin ATM tadi.


Cara ke 4 - Kad Debit Public Bank
  • Selepas 2 atau 3 minggu baru anda akan dapat Kad Debit Public Bank berbanding Kad Debit Al-Rajhi yang akan dapat  dalam pada masa itu jugak.
  • Perlu mempunyai nilai akhir sekurang-kurangnya RM25 di dalam akaun berbanding Al-Rajhi yang hanya perlu nilai minimum hanya RM10 sahaja.



Cara 5 - Kad Debit Ambank

*Beli pek permulaan Kad Debit MOL Freedom Prepaid Mastercard daripada EON Bank ataupun NexG Prepaid daripada Ambank di mana-mana cawangan bank berkenaan.
*Tidak digalakkan kerana mengambil proses masa yang agak lambat.

 


Comments




Leave a Reply

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    March 2013

    Categories

    All